Vri 7 - zat 8 - zon 9 Augustus 2020 | Kortrijk - BE 7-8-9 Augustus 2020 | Kortrijk - BE

Info camping

Wat

Openingsuren

NIEUW: De camping gaat open vanaf donderdag. Verleng je verblijf op Alcatraz!

De Alcatraz-camping is dit jaar open van donderdag 8/08 (vanaf 16u) tot maandag 12/08 (tot 12u). De camping office met service is 24/24u open.

Prijs

De toegang tot de camping bedraagt €18 per persoon. Een campingticket dien je op voorhand aan te kopen via de ticket pagina en dien je uitgeprint mee te brengen. Met het campingticket heb je toegang tot alle faciliteiten van de camping met o.a. gratis douches en gespoelde toiletten met 24/24 service.

Tickets

Mobilhomes

Uitverkocht Op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein, mag je je camper (of caravan met voortent) neerzetten op maximaal 6m x 7m. Check camping-info voor uiterste aankomst- en vertrektijden. Kostprijs: €25 per standplaats + €18 per persoon (campingticket, verplicht voor elke kampeerder)

Faciliteiten
 • Gratis gebruik van sanitaire zone met toiletten en douches
 • Gratis toegang tot gezellige chill-out zone
 • Mogelijkheid tot (betalend) ontbijt tussen 8u en 11u s’ ochtends, inclusief verse koffie. Ideaal om de dag mee te beginnen!
 • De camper/caravan camping ligt op 350m van de ingang.
 • Per camper/caravan is er 1 elektriciteitsaansluiting (220V) voorzien.
 • Je wagen kan bij de caravan blijven staan.
Motor Camping

Voor wie met de motor komt, zijn er twee mogelijkheden:

 • Je koopt een ticket voor de Motor Camping en hebt dan recht op plaats voor 1 motor + 1 klein tentje op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein. Kostprijs: €10, toegang enkel voor motorrijders. Let op: bijkomend moet per persoon verplicht een campingticket gekocht worden (€18 pp). Zie Camper Camping voor verdere info. Volg de pijlen naar de Camper Camping.
 • Je parkeert je motor op de parking van Kortrijk XPO, komt met de gratis shuttle naar het festivalterrein en verblijft op de Tent Camping (€18 per persoon).

locatie

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk. Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS-coördinaten:
Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Gratis shuttle-bus:
Donderdag: 13:00 – 23:00
Vrijdag: 8.00 – 3.00
Zaterdag: 8:00 – 3.00
Zondag: 8.00 – 3.00
Maandag: 8.00 – 12.30

De shuttlebussen hebben grote bagageruimtes voor je tent en kampeeruitrusting


NIEUW: Vrienden area!

Wil je gegarandeerd een ruimte hebben waar je samen met je vrienden kan kamperen? Ook voor degene die (zoals altijd) te laat komt? Boek een vrienden area!

De vrienden area kan geboekt worden in verschillende afmetingen en je kan uw area upgraden met een bankenset en partytent tot een week voor het festival.

Vrienden area

Afmeting Prijs  
30m2€30Excl. camping tickets
60m2€60Excl. camping tickets
90m2€90Excl. camping tickets
120m2€120Excl. camping tickets
150m2€150Excl. camping tickets

Vrienden area

Afmeting Prijs  
30m2€30 
60m2€60 
90m2€90 
120m2€120 
150m2€150 

Excl. camping tickets


Vrienden area LUXE

Partytent (1 stuk) en zitruimte: Banken + tafel inclusief.

Afmeting Prijs  
30m2€1001 tafel & 2 banken incl.
60m2€1301 tafel & 2 banken incl.
90m2€1601 tafel & 2 banken incl.
120m2€1902 tafels & 4 banken incl.
150m2€2202 tafels & 4 banken incl.

Waarborg: €50

Excl. camping tickets

Vrienden area


Nieuw op de Alcatraz-camping: hairstyling!

Droom je van een paarse hanenkam of heb je een ander heavy-metal kapsel in gedachten? Op zaterdag- en zondagvoormiddag is ons pop-up kapsalon jouw place to be! In samenwerking met Rhizo lifestyle school uit Kortrijk.


Comfort

Ontbijt

Op de camping kan elke ochtend voor €7,5 een ontbijtpakket aangekocht worden bestaande uit 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies.

Op vrijdag, zaterdag en zondag heb je ook de mogelijkheid om aan te schuiven aan een ontbijtbuffet! Kostprijs €12,5 voor 2 koffiekoeken, sandwiches, brood, kaas, ham, boter, yoghurt, fruitsalade, fruitsap of chocolademelk, eieren en spek en 2 koffies.

Bestel je ontbijtvouchers online op voorhand via onderstaande link:

Ontbijt

Verkoop van gekoeld bier (enkel voor kampeerders)

Geen zin in lauwe blikken bier bij je tent?

Voor €8 bestel je in voorverkoop je gekoelde sixpack Jupiler (33cl) die je kan ophalen bij de Jupilerstand op de camping (op donderdag tussen 16u en 22u en op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9u en 14u).

Jupiler 6pack

Camping shop

Dit jaar terug aanwezig op Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om je luchtmatras te laten opblazen. www.tentenzo.com

Pre-order campingshop i.s.m. Mr.Campchamp

Je kampeeruitrusting nog niet compleet of gewoon geen zin om al die kampeerspullen naar het festival mee te nemen? Via deze webshop kan je campingproducten bestellen voordat je naar Alcatraz komt. Alles wordt naar camping Graveyard gebracht zodat je zelf nergens mee moet sleuren. Bestellen kan via onderstaande link:

Pre-order

Hou het proper

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten in de inzamelplekken. In de donation pit kan je kampeermateriaal doneren.

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.

Oplaadservice

In de campingshop kan een Alcatraz powerbank gehuurd of aangekocht worden. Op de camping kunnen lockers gehuurd worden met ingebouwd stopcontact/USB aansluiting.

Gasvuurtjes

Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 gram zijn WEL toegelaten.

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill-out zone om even rustig te verpozen.

Stopcontacten en lockers

Op de camping zijn er lockers met GSM-oplaadpunten beschikbaar om je GSM op te laden. Vraag info in onze Camping office!

Geef dieven geen kans!

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. Wij zijn als organisator niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je net naast de office vindt.


Help

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Minister de Taeyelaan 9, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Eerste hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO-koffer aanwezig in de office van de camping.


Waarschuwing

Niet toegelaten op de camping:
 • Glas
 • Barbeque
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechtelijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.