9/10/11 Augustus 2024 | Kortrijk - BE 9/10/11 Aug

Info camping

Wanneer is de camping open?

Alle campings gaan open op donderdag 08/08 om 09 uur ‘s ochtends en sluiten op maandag 12/08 om 12 uur ‘s middags. De Camping Office om in te checken is 24/24 uur open.

Waar is de camping?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein. Er is een kortere weg met aparte ingang van de camping naar het festivalterrein, er zijn dus nooit lange wachtrijen voor kampeerders aan de ingang!

Waar is de parking voor kampeerders?

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dat toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz Open Air 2024 is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik onderstaande gps-coördinaten om deze vlot te bereiken:

Alcatraz Open Air Parking:

Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Vanaf deze parking rijdt een gratis shuttlebus op volgende uren:
 • Donderdag: van 08 uur tot 02 uur
 • Vrijdag: van 08 uur tot 03 uur
 • Zaterdag: van 08 uur tot 03 uur
 • Zondag: van 08 uur tot 03 uur
 • Maandag: van 08 uur tot 12.30 uur

De shuttlebussen hebben grote bagageruimtes voor je tent en kampeeruitrusting.

Wat kost een campingticket?

De toegang tot de camping bedraagt € 21 per persoon. Een campingticket moet je op voorhand aankopen via de ticketpagina en breng je bij voorkeur uitgeprint mee.

Wat is inbegrepen in het campingticket?

Met het campingticket heb je toegang tot alle faciliteiten van de camping met onder meer gratis douches, gespoelde toiletten met 24/24 uur service en toegang tot de gezellige en comfortabele chill-outzone met bakkerijwinkel, foodtrucks, campingshop en animatie.

Camping ticket


Motorhome campsite

Op de Motorhome Camping vlak bij het festivalterrein mag je je camper (of caravan met voortent) neerzetten op een oppervlakte van maximaal 6 x 7 meter. Kostprijs: € 85 per standplaats + campingticket van € 21 per persoon, verplicht voor elke kampeerder.

Motorhome ticket

Wat is inbegrepen in het Motorhometicket?

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de sanitaire zone met watergespoelde toiletten en douches is er ook een afvalwatertank voorzien. Per motorhome/caravan is er 1 elektriciteitsaansluiting (220 V) voorzien. Zorg zelf voor een onbeschadigde verlengkabel! Je wagen mag bij de caravan blijven staan.

Adres Motorhome en Motor Camping

Voor het vlot bereiken van de Motorhome en Motor Camping, volg de pijlen “Motorhomes” die op alle invalswegen naar het terrein zijn aangebracht.


Motor Camping

Voor wie met de motor komt, zijn er twee mogelijkheden:

 1. Je koopt een ticket voor de Motor Camping en hebt dan recht op plaats voor 1 motor + 1 klein tentje op de Motorhome Camping vlak bij het festivalterrein. Kostprijs: € 10, toegang enkel voor motorrijders. Let op: bijkomend moet per persoon verplicht een campingticket gekocht worden (€ 21). Zie Motorhome Camping voor verdere info.
 2. Je parkeert je motor op de parking van Kortrijk XPO, komt met de gratis shuttlebus naar het festivalterrein en verblijft op de gewone (tent)camping. Kostprijs campingticket: € 21 per persoon, verplicht voor elke kampeerder.

Motor ticket


Ticket omruilen voor polsbandje

Op donderdag 08/08 tussen 16 uur en 20 uur kan je als kampeerder je ticketvoucher inruilen voor een combi- of dagbandje. De omruiling vindt plaats in de ontbijttent van de camping.

exchange!


Sanitair

Er zijn op de camping gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) beschikbaar voor alle kampeerders.


Ontbijt

Op de camping kan je elke ochtend (vrijdag, zaterdag, zondag én maandag) een ontbijtpakket aankopen bestaande uit 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies. Het pakket kost € 8 in voorverkoop, ter plaatse betaal je € 10. Op vrijdag, zaterdag en zondag heb je ook de mogelijkheid om aan te schuiven aan een uitgebreid ontbijtbuffet! Voor 2 koffiekoeken, sandwiches, brood, kaas, ham, boter, yoghurt, fruitsalade, fruitsap of chocolademelk, eieren en spek en 2 koffies betaal je € 13 in voorverkoop, ter plaatse betaal je voor het ontbijtbuffet € 15.

Bestel je ontbijtvouchers online op voorhand via onderstaande link:

Ontbijt

Gekoeld bier

Enkel voor kampeerders! Geen zin in lauwe blikken bier bij je tent? Voor € 12 in voorverkoop (€ 15 ter plaatse) kan je op donderdag tussen 09 uur en 17 uur een gekoelde sixpack bier (50 cl) ophalen bij de bierstand op de camping.

Gekoeld bier


Lockers

Op de camping zijn lockers aanwezig, waarvan sommige zijn uitgerust met een aansluiting om je mobiele telefoon op te laden. Reserveer een locker via onderstaande link:

Lockers

Geef dieven geen kans! Laat waardevolle spullen thuis. Heb je toch waardevolle spullen die je mee wilt nemen, berg ze dan op in de lockers. De organisatie is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging.


Campingshop Mr Campchamp

Dit jaar terug op de Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om je luchtbed te laten opblazen.

Voorbestelling campingshop Mr Campchamp: is je kampeeruitrusting nog niet compleet of heb je gewoon geen zin om al die kampeerspullen mee te slepen naar het festival? Via deze webshop kan je kampeerartikelen pre-orderen voordat je naar Alcatraz Open Air komt. Alles ligt dan klaar bij jouw aankomst, makkelijker kan niet! Bestellen kan via onderstaande link:

Camping shop


Camping Office / Bar

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 uur terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank, koffie en een snack kopen, of kom gewoon even langs voor een gezellige babbel.


Animatie

Er wordt op de camping animatie (gratis deelname) voorzien zoals yoga, bijlwerpen, buikschuiven, petanque… Het programma volgt later.


Hou het proper!

Elke kampeerder krijgt bij aankomst 2 vuilniszakken, één voor afval en één voor PMD (plastic en metalen drankverpakkingen). Gebruik de zakken en breng ze bij vertrek naar de daarvoor bestemde verzamelpunten. Geen zin om alles weer mee naar huis te zeulen? In de donatieput kan je je kampeerspullen wegschenken.

Containerpark

Als kampeerder krijg je een munt voor een kop koffie/thee/chocomelk als je een volle zak gesorteerd afval (PMD en restafval) inlevert. Die speciale munt is enkel geldig in de Camping Office. De vuilniszak kan dagelijks (van vrijdag tot maandag) tussen 08 uur en 12 uur naar het containerpark (de milieustraat) van de camping worden gebracht. Het containerpark bevindt zich naast de grote sanitaire ruimte van de camping.


Eerste hulp

Tijdens de volledige duur van het festival is er permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is ook een EHBO-koffer aanwezig in de Camping Office.


Wat is niet toegelaten op de camping?

 • Glas
 • Barbecue
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapens
 • Drugs
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 g zijn WEL toegelaten.

 • Het is verboden om drank met een alcoholgehalte van meer dan 0,5 % vol. (bieren, wijnen…) te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is eveneens verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechtelijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.


Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan de Camping Office verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Minister de Taeyelaan 9, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611).