13/14/15 Augustus 2021 | Kortrijk - BE 13/14/15 Aug

Info camping

Wat

Openingsuren

De camping gaat open vanaf vrijdag.

De Alcatraz-camping is dit jaar open van vrijdag 13/08 (vanaf 6u) tot maandag 16/08 (tot 12u). De camping office met service is 24/24u open.

Prijs

De toegang tot de camping bedraagt €18 per persoon. Een campingticket dien je op voorhand aan te kopen via de ticket pagina en dien je uitgeprint mee te brengen. Met het campingticket heb je toegang tot alle faciliteiten van de camping met o.a. gratis douches en gespoelde toiletten met 24/24 service.

Tickets

Mobilhomes

Op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein, mag je je camper (of caravan met voortent) neerzetten op maximaal 6m x 7m. Check camping-info voor uiterste aankomst- en vertrektijden. Kostprijs: €50 per standplaats + €18 per persoon (campingticket, verplicht voor elke kampeerder)

Faciliteiten
 • Gratis gebruik van sanitaire zone met toiletten en douches
 • Gratis toegang tot gezellige chill-out zone
 • Mogelijkheid tot (betalend) ontbijt tussen 8u en 11u s’ ochtends, inclusief verse koffie. Ideaal om de dag mee te beginnen!
 • De camper/caravan camping ligt op 350m van de ingang
 • Per camper/caravan is er 1 elektriciteitsaansluiting (220V) voorzien
 • Je wagen kan bij de caravan blijven staan
 • Beschikbare ruimte per camper is 6m op 7m
Motor Camping

Voor wie met de motor komt, zijn er twee mogelijkheden:

 • Je koopt een ticket voor de Motor Camping en hebt dan recht op plaats voor 1 motor + 1 klein tentje op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein. Kostprijs: €10, toegang enkel voor motorrijders. Let op: bijkomend moet per persoon verplicht een campingticket gekocht worden (€18 pp). Zie Camper Camping voor verdere info. Volg de pijlen naar de Camper Camping.
 • Je parkeert je motor op de parking van Kortrijk XPO, komt met de gratis shuttle naar het festivalterrein en verblijft op de Tent Camping (€18 per persoon).

locatie

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk. Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS-coördinaten:
Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Gratis shuttle-bus:
Vrijdag: 5.00 – 3.00
Zaterdag: 8:00 – 3.00
Zondag: 8.00 – 3.00
Maandag: 8.00 – 12.30

De shuttlebussen hebben grote bagageruimtes voor je tent en kampeeruitrusting


Vrienden area!

Wil je gegarandeerd een ruimte hebben waar je samen met je vrienden kan kamperen? Ook voor degene die (zoals altijd) te laat komt? Boek een vrienden area!

De vrienden area kan geboekt worden in verschillende afmetingen.

Vrienden area

Afmeting Prijs  
30m2€30 
60m2€60 
90m2€90 
120m2€120 
150m2€150 

Excl. camping tickets

Vrienden area


NEW: METALYOGA

Kom zondag bij ons voor een sessie Metal Yoga (chill out zone op de camping, 9.30 - 11.00 uur). Aanrader! In samenwerking met Lin Balans. Breng je eigen handdoek of yoga mat mee.


Comfort

Ontbijt

Op de camping kan elke ochtend (zaterdag, zondag en maandag) voor €7,5 een ontbijtpakket aangekocht worden bestaande uit 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies.

Op zaterdag, zondag en maandag heb je ook de mogelijkheid om aan te schuiven aan een ontbijtbuffet! Kostprijs €12,5 voor 2 koffiekoeken, sandwiches, brood, kaas, ham, boter, yoghurt, fruitsalade, fruitsap of chocolademelk, eieren en spek en 2 koffies.

Bestel je ontbijtvouchers online op voorhand via onderstaande link:

Ontbijt

Verkoop van gekoeld bier (enkel voor kampeerders)

Geen zin in lauwe blikken bier bij je tent?

Voor €8 bestel je in voorverkoop je gekoelde sixpack Jupiler (33cl) die je kan ophalen bij de Jupilerstand op de camping (vrijdag, zaterdag en zondag van 9u tot 14u).

Jupiler 6pack

Camping shop

Dit jaar terug aanwezig op Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om je luchtmatras te laten opblazen.

https://alcatraz.mrcampchamp.com/

Hou het proper

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten in de inzamelplekken. In de donation pit kan je kampeermateriaal doneren.

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.

Oplaadservice

In de campingshop kan een Alcatraz powerbank gehuurd of aangekocht worden. Op de camping kunnen lockers gehuurd worden met ingebouwd stopcontact/USB aansluiting.

Gasvuurtjes

Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 gram zijn WEL toegelaten.

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill-out zone om even rustig te verpozen.

Stopcontacten en lockers

Op de camping zijn er lockers met GSM-oplaadpunten beschikbaar om je GSM op te laden. Vraag info in onze Camping office!

Geef dieven geen kans!

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. Wij zijn als organisator niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je net naast de office vindt.


Help

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Minister de Taeyelaan 9, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Eerste hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO-koffer aanwezig in de office van de camping.


Waarschuwing

Niet toegelaten op de camping:
 • Glas
 • Barbeque
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechtelijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.