Camping

jupiler

NIEUW: verkoop van gekoeld bier (enkel voor kampeerders)

Geen zin in lauwe blikken bier bij je tent?
Koop bij de campingoffice je biervoucher (10 euro) voor een gekoelde sixpack Jupiler (33cl) en haal je drank op bij de Jupilerstand net voorbij de ingang van de camping.

Te verkrijgen op vrijdag tussen 10u en 18u en op zaterdag en zondag tussen 9u en 14u.


Alcatraz Eagle’s Plaza!

Alcatraz Eagle’s Plaza ligt vlakbij de festivalweide. Het is er fijn verblijven. Eagle’s Plaza is er voor wie net dat ietsje meer wenst. Wie geen zin heeft een tent en kampeermateriaal te sleuren, kan een reeds opgezet en ingericht tentje kopen in Alcatraz Eagle’s Plaza. Of een Tipi of een Bell huren.

Door 4 accomodaties aan te bieden heeft Alcatraz Eagle’s Plaza een antwoord voor elk budget!

Opgelet: als je op Eagle’s Plaza verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Dit moet je apart aankopen. Hiermee kan gebruik maken van alle faciliteiten van de camping.

EAGLE’S PLAZA KOPEN

tent

DIY kampeerpakket

Geen zin om met je tent te sleuren? Koop dan een unieke Alcatraz tent voor 2 personen voor op Alcatraz Eagle’s Plaza, inclusief 2 slaapzakken en een luchtbed!

Je pop-up tent staat netjes gebruiksklaar bij aankomst. Hoe zalig is dat?

Na het festival mag je de tent met slaapzakken en het luchtbed mee naar huis nemen om vaker te gebruiken!

Kostprijs: 115 €

Als je in een Alcatraz tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het DIY kampeerpakket als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

DIY kampeerpakket kopen

EAGLE’S PLAZA HUREN

tent

Tipi-tent

Wil je tijdens Alcatraz avontuurlijk overnachten dan is deze sfeervolle Tipi-tent iets voor jou! Deze tent is beschikbaar voor 1 of 2 personen. Op de vloer (van koeienhuid!) liggen dikke slaapmatten met zachte kussens inclusief kussenslopen en 2 slaapzakken.

Tipi-tent voor 1 of 2 personen (2,5m diameter).

Kostprijs: 180 €

Als je in een Tipi-tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het ticket voor de Tipi-tent als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

Tipi-tent huren

EAGLE’S PLAZA HUREN

tent

Bell-tent

Hou je van wat meer luxe? Wil je een origineel hotelgevoel ervaren? Dan is een comfortabele Bell-tent op Alcatraz Eagle’s Plaza de perfecte verblijfplaats voor jou! Ondersteund door één enkele paal kunnen in deze tent tot 4 personen uiterst comfortabel slapen in bedden van hotelkwaliteit. Bovendien is er genoeg ruimte om rechtop te staan.

Inbegrepen: de huur van een heel gezellige luxetent voor 2 of 4 personen inclusief vloerkleed, terrasstoelen, een lampje, elektriciteit, een slotje en volledig opgemaakte houten bedden met een echte matras. Ontbijt wordt – indien gewenst – aan “huis” geleverd.

Kostprijs voor 2 personen= 450 € + 100 € waarborg (de waarborg krijg je bij het uitchecken op de camping terug).

Kostprijs voor 4 personen= 600 € + 100 € waarborg (de waarborg krijg je bij het uitchecken op de camping terug).

Als je in een Bell-tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het ticket voor de Bell-tent als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

Bell-tent huren


Mobilhomes

Op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein, mag je je camper (of caravan met voortent) neerzetten op maximaal 6m x 7m. Kostprijs per standplaats: €50. Check camping-info voor uiterste aankomst- en vertrektijden.
Extra service in 2018:

 • Gratis gebruik van sanitaire zone met toiletten en douches
 • Gratis toegang tot gezellige chill-out zone
 • Mogelijkheid tot (betalend) ontbijt tss 8u en 11u s’ ochtends, inclusief verse koffie. Ideaal om de dag mee te beginnen!
 • De camper/caravan camping ligt op 350m van de ingang.
 • Per camper/caravan is er 1 elektriciteitsaansluiting (220V) voorzien.
 • Je wagen kan bij de caravan blijven staan.
 • NB: indien je ook gebruik wil maken van de faciliteiten op de reguliere camping, dien je bjkomend campingtickets aan te kopen (€16 per persoon).

Camping shop

Dit jaar terug aanwezig op Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om je luchtmatras te laten opblazen. www.tentenzo.com

Gasvuurtjes

Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 gram zijn WEL toegelaten.

Marino Punk

Om je kater uit te zweten of gewoon je spieren los te maken aan het begin van de festivaldag. Zondagochtend komt niemand minder dan Marino Punk voor sfeer zorgen op de camping. Niet te missen!

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill-out zone om even rustig te verpozen.

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Oplaadservice

Hier kan je terecht om een Alcatraz powerbank te huren of te kopen.

Motor Camping

Voor wie met de motor komt, zijn er twee mogelijkheden:

 • Je koopt een ticket voor de Motor Camping en hebt dan recht op plaats voor 1 motor + 1 klein tentje op de Camper Camping vlakbij het festivalterrein. Kostprijs: 25 euro, toegang enkel voor motorrijders. Zie Camper Camping voor verdere info. Volg de pijlen naar de Camper Camping.
 • Je parkeert je motor op de parking van Kortrijk XPO voor €2 per dag, komt met de gratis shuttle naar het festivalterrein en verblijft op de Tent Camping (€16 per persoon).

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Oude Vestingsstraat 2A, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Proper kamperen

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten in de inzamelplekken.

Nieuw: je kan uw kampeermateriaal doneren voor kansarme scoutsleden in de donation pit.

Eerste Hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO-koffer aanwezig in de office van de camping.

Niet toegelaten

Niet toegelaten op de camping:

 • Glas
 • Barbeque
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechtelijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.

Stopcontacten en lockers

Op de camping zijn er stopcontacten beschikbaar om je GSM op te laden. Tevens zijn er lockers beschikbaar. Vraag info in onze Camping office!

Geef dieven geen kans!

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. Wij zijn als organisator niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je net naast de office vindt.

Ontbijt

Op de camping kan voor €7,5 een ontbijtpakket aangekocht worden bestaande uit 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies.

Nieuw is de mogelijkheid om aan te schuiven aan een ontbijtbuffet! Kostprijs €12,5 voor 2 koffiekoeken, sandwiches, brood, kaas, ham, boter, yoghurt, fruitsalade, fruitsap of chocolademelk, eieren en spek en 2 koffies.

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk.
Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS-coördinaten:

Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Het parkeertarief is heel voordelig (2 EUR per uitrit) en er rijden gratis shuttlebussen van de parking naar de hoofdingang van het festival.

Gratis shuttle-bus

Vrijdag: 8.00 – 3.00
Zaterdag: 8:00 – 3.30
Zondag: 8.00 – 3.00
Maandag: 8.00 – 12.30

De shuttlebussen hebben grote bagageruimtes voor je tent en kampeeruitrusting.

Openingsuren

De Alcatraz-camping is open van vrijdag 10/8 vanaf 10.00 u tot maandag 13/8 tot 12.00 u en ligt vlak naast de festivalweide. De camping office is 24/24u open.

Prijs

De toegang tot de camping bedraagt € 16 per persoon.
Een campingticket dien je op voorhand aan te kopen via de ticket pagina en dien je uitgeprint mee te brengen.

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.