9/10/11 Augustus 2024 | Kortrijk - BE 9/10/11 Aug

Kortrijk

Kortrijk is een creatieve stad met een hoek af. De stad schenkt de perfecte cocktail van continu vernieuwen, een rijke geschiedenis, een bruisende culturele scene en een hip stadsleven.

Fashionista? Stop tijdens je shoppingtrip af en toe aan één van de leuke pleisterplekken in het centrum. En vergeet niet om na te genieten op een terrasje aan de verlaagde Leieboorden, verkozen tot de mooiste publieke ruimte van Vlaanderen.

kortrijk culinair

Culinair Kortrijk

Lekkerbekken en foodies komen in Kortrijk zeker aan hun trekken. Of je nu kiest voor lekker lokaal, verantwoord veggie of gastronomisch genieten, je vindt sowieso iets op jouw maat. Op het menu staat alles van betaalbare bistro’s over trendy lunchbars tot culinaire toprestaurants, waaronder twee met een Michelinster. Genoeg sterren gezien? Tijd voor een afzakkertje in één van de gezellige bruine kroegen, authentieke biercafés of hippe cocktailbars.

kortrijk shopping

Shopping in Kortrijk

Ook voor shopping addicts zet Kortrijk de trend. Gaande van de eerste autovrije winkelstraat van België tot een recente primeur, het gratis parkeren bij een dagje shoppen. Neem daarvoor vooral je tijd. Creatief als altijd, experimenteert Kortrijk met ‘slow shopping’. Zonet in een hippe conceptstore het perfecte hebbeding gescoord of eindelijk dat ‘pièce unique’ gevonden dat je collectie compleet maakt? Kom dan even op adem aan één van de pop-up belevingselementen of groene plekjes in het winkelwandelgebied.

kortrijk sleeping

Op je twee oren slapen in Kortrijk

Moe geshopt of verdien je gewoon wat rust na al dat moois tijdens je verkenning van Kortrijk? Laat je verwennen in één van de vele hotels, B&B’s, vakantiewoningen of groepsverblijven. Of je nu houdt van luxueus overnachten met wellness of eerder kiest voor een basic verblijf met vrienden, keuze is er genoeg!

Kom je met de camper? Probeer dan het moderne camperterrein pal aan de Leie. Je slaapt er met zicht op de Broeltorens, dé historische landmark van de stad.

Zet je koers met je eigen boot richting Kortrijk, dan beland je aan twee aanmeersteigers aan de Oude Leie dobberend in dromenland.