FAQ

Geen crowd surfing

Crowd surfen niet toegelaten op Alcatraz!

Kiss&Ride

Brengen en afhalen van festivalbezoekers kan enkel aan de parking van Kortrijk Xpo, waar een shuttlebus voorzien is naar het festival. Aan het festivalterrein zelf (campus Lange Munte) zijn geen mogelijkheden om personen af te zetten of op te halen.

Mobilhomes

Er is vooraan op de parking een beperkte ruimte voorbehouden voor mobilhomes. Je dient hiervoor een camper ticket aan te kopen (25 euro per voertuig). Opgelet: dit ticket geeft geen toegang tot de faciliteiten/animatie op de camping. Indien je toegang tot de camping wil moet je een ticket voor de camping aankopen (16 euro per persoon).

Zijn dieren toegelaten?

Er worden GEEN dieren toegelaten op het terrein.

Kunnen we oordopjes krijgen?

Aan de Rock Tribune stand, Links van het hoofdpodium PRISON STAGE, bieden we oordopjes gratis aan.

Is er een volume limiet?

Yes, de standaard/norm voor het festival is op LA eq, 60min = 100 dB (A) - LA, eq, 15min = 102 dB (A), waarmee we de wettelijke norm respecteren.

Ik ben maar geïnteresseerd in 1 groep die optreedt, moet ik dan ook een ticket kopen?

Een ticket is nodig om het festival terrein te betreden, ook al kom je maar voor 1 groep.

Ik zou graag mijn kids meenemen, moet ik een ticket kopen voor hen?

We kunnen niemand verbieden om hun kinderen mee te brengen, maar iedereen, inclusief babies, moeten in het bezit zijn van een geldig festival ticket. Waarom ? Om dat ouders zich bewust moeten zijn van het feit dat een festival met veel volk mogelijke risico's met zich mee brengt, en door het kopen van een officieel ticket aanvaarden ouders deze volledige verantwoordelijkheid.

Zijn er opnieuw signeersessies?

Ja, deze worden door ROCK TRIBUNE georganiseerd in hun stand. De planning van de signeersessie per groep wordt op de schermen gecommuniceerd.

Is er een Metal Market eigenlijk?

Er is een metal market voorzien zoals elk jaar met een ruim aanbod van CDs, Platen, DVDs en merchandise. De groepen die optreden op het festival hebben een aparte stand voor de verkoop van hun official merchandise.

Kan ik een stand hebben op het festival om mijn producten te verkopen?

Retailers kunnen de organisatie contacteren om beschikbaarheid en meer informatie te ontvangen.

Mag ik flyers en affiches verdelen op het festival?

Nee, op het festivalterrein en de camping mag je geen flyers of affiches verspreiden. De papierberg zou anders te groot worden. Indien u affiches en banners op het festivalterrein wil hangen, gelieve Virus Promotions te contacteren.

Mag ik het festival terrein verlaten?

We kunnen niemand tegenhouden om de terreinen via de toegelaten uitgangen te verlaten. Wij vragen om de omgeving van het festival proper te houden. Dus alle afval in vuilbakken graag. Respecteer de huizen en tuinen van de buurtbewoners. Hier zal regelmatig controle gebeuren.

Mag ik een camera meebrengen?

Professionele apparatuur is niet toegelaten. Cameras met een afneembare lens zijn niet toegelaten, evenals film camera's of opname apparatuur. Doosnee digitale camera's zijn toegelaten.

Hoe oud moet ik zijn om met mijn vrienden alleen naar het festival te komen?

Kinderen onder 16 zijn enkel toegelaten wanneer ze vergezeld zijn door een meerderjarige.

Kan ik mijn eigen drank meebrengen naar het fesitval?

Het is NIET toegelaten blikjes, plastic flessen, glas noch camelbak mee te nemen op het festival terrein.

Wanneer gaan de deuren open van het Festival?

Om 09u30 gaan de gates to hell open, anderhalf uur voor de eerste band aantreedt.