FAQ

Fietsen- en motorparking

Fietsen en motors kunnen aan het festivalterrein geparkeerd worden. Er is een onbewaakte parking voorzien.

Geen crowdsurfen

Crowdsurfen is niet toegelaten op Alcatraz!

Park & Ride

Er is geen PARK & RIDE-zone aan de hoofdingang van het festival. De PARK & RIDE-zone is voorzien aan Kortrijk XPO en vandaar rijden er gratis shuttlebussen naar de hoofdingang van het festival. Gebruik de volgende GPS-coördinaten om de PARK & RIDE-zone te bereiken:

Alcatraz Park & Ride:

Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Mobilhomes

Er is vooraan op de parking een beperkte ruimte voorbehouden voor mobilhomes. Je dient hiervoor een camper ticket aan te kopen (25 euro per voertuig). Opgelet: dit ticket geeft geen toegang tot de faciliteiten/animatie op de camping. Indien je toegang tot de camping wil moet je een ticket voor de camping aankopen (16 euro per persoon). Adres camper parking is Bad Godesberglaan - Kortrijk, graag de borden volgen. Toilet + elektriciteit wordt voorzien.

Zijn dieren toegelaten?

Er worden GEEN dieren toegelaten op het terrein.

Kunnen we oordopjes krijgen?

Aan de Rock Tribune stand, rechts van het hoofdpodium PRISON STAGE, bieden we oordopjes gratis aan.

Is er een volumelimiet?

Yes, de standaard/norm voor het festival is op LA eq, 60min = 100 dB (A) - LA, eq, 15min = 102 dB (A), waarmee we de wettelijke norm respecteren.

Ik ben maar geïnteresseerd in 1 groep die optreedt, moet ik dan ook een ticket kopen?

Een ticket is nodig om het festivalterrein te betreden, ook al kom je maar voor 1 groep.

Ik zou graag mijn kids meenemen, moet ik een ticket kopen voor hen?

We kunnen niemand verbieden om zijn kinderen mee te brengen, maar iedereen, inclusief baby's, moeten in het bezit zijn van een geldig festivalticket. Waarom ? Ouders zich bewust moeten zijn van het feit dat een festival met veel volk mogelijke risico's met zich meebrengt. Door het kopen van een officieel ticket aanvaarden ouders de volledige verantwoordelijkheid.

Zijn er opnieuw signeersessies?

Ja, deze worden door ROCK TRIBUNE georganiseerd in hun stand. De planning van de signeersessie per groep wordt op de schermen gecommuniceerd.

Is er een Metal Market?

Er is een Metal Market voorzien zoals elk jaar met een ruim aanbod van cd's, platen, dvd's en merchandise. De groepen die optreden op het festival hebben een aparte stand voor de verkoop van hun official merchandise.

Kan ik een stand hebben op het festival om mijn producten te verkopen?

Retailers kunnen de organisatie contacteren om beschikbaarheid en meer informatie te ontvangen.

Mag ik flyers en affiches verdelen op het festival?

Nee, op het festivalterrein en de camping mag je geen flyers of affiches verspreiden. De papierberg zou anders te groot worden. Indien je affiches en banners op het festivalterrein wil hangen, gelieve Virus Promotions te contacteren.

Mag ik het festival terrein verlaten?

We kunnen niemand tegenhouden om de terreinen via de toegelaten uitgangen te verlaten. Wij vragen om de omgeving van het festival proper te houden. Dus alle afval in de vuilbakken graag. Respecteer de huizen en tuinen van de buurtbewoners. Hier zal regelmatig controle gebeuren.

Mag ik een camera meebrengen?

Professionele apparatuur is niet toegelaten. Camera's met een afneembare lens zijn niet toegelaten, evenals filmcamera's of opnameapparatuur. Doorsnee digitale camera's zijn toegelaten.

Hoe oud moet ik zijn om met mijn vrienden alleen naar het festival te komen?

Kinderen onder 16 zijn enkel toegelaten wanneer ze vergezeld zijn door een meerderjarige.

Kan ik mijn eigen drank meebrengen naar het fesitval?

Het is NIET toegelaten blikjes, plastic flessen, glas of camelbaks mee te nemen op het festivalterrein.

Wanneer gaan de deuren van het festival open?

Op zaterdag en zondag gaan de gates to hell open om 9u30, anderhalf uur voor de eerste band aantreedt. Op vrijdag gaan de gates open om 16u.