alcatraz

Line up

07/07/14

lineup

AMF 2014 - Be There!

01/07/14

Diablo Blvd @ Markt Kortrijk - 21/07

24/06/14

diablo blvd

ALCATRAZ (HARD) ROCK FESTIVAL VERHUIST EVEN NAAR BINNENSTAD KORTRIJK VOOR EEN GRATIS PRE-SHOW!
- MONDAY 21 JULY -

Kortrijk bruist ... Alcatraz festival bereidt zich volop voor op een topeditie van hun muziekfestival op 8 en 9 augustus op de evenementenweide van het hogeschoolcomplex VIVES. Kleppers van formaat zoals Marilyn Manson, Twisted Sister, WASP, Life of Agony, Channel Zero, etc ... staan er allen op het programma.

Maar drie weken ervoor, net op de avond van de nationale feestdag (21 juli) en de aanzet van de verlofperiode, zullen niemand minder dan de mannen van Diablo Boulevard (even gekend als Alex Agnew en zijn muzikale companen) een korte gratis pre-show geven in een heuse dubbele container op de Markt van Kortrijk.

Niets beter volgens de organisatoren om tijdens de viering van de Belgische feestdag voor een Belgische band te kiezen. Bovendien willen ze het brede publiek gratis laten genieten van het betere gitaarwerk in een ongedwongen sfeer.

Deze pre-show in samenwerking met Studio Brussel wordt kort maar krachtig en zal worden gevolgd door een leuke DJ-set.

Aanvang gratis concert Diablo Blvd: 20.00u
Aanvang DJ-set: 21.00u
Einde: 22.00u

Xentrix

16/05/14

hellyeah

Of we nog een leuke thrashband konden toevoegen aan het programma? Het is een vraag die ons de voorbije weken meermaals werd gesteld. Met Sacred Reich en Toxik hadden we eigenlijk al twee thrashkleppers op de affiche staan, maar ons, al jaren trouw, doelpubliek in gedachten houdend steken we graag nog een tandje bij. En THRASHEN doet de allerlaatste band die we bekendmaken voor deze editie van AMF.

Lees Meer...

www.xentrix.co.uk

Cradle Of Filth

08/05/14

hellyeah

Wanneer we bloed, zweet en tranen laten om het volgende Alcatraz festival voor U allen samen te stellen, hebben we bepaalde bands indachtig. In conjunctie met het ophefmakende en gedifferentieerde programma dat we tot nu toe samengesteld hebben, mocht Cradle Of Filth niet ontbreken. De omstreden Engelse band – door velen geëerd als afgoden, door anderen naar de verdoemenis der hel getorpedeerd, een hel waar ze onverminderd mee flirten en van waaruit Satanisch hoongelach ons ten deel valt bij een volgende succesvolle tournee – heeft de jaren negentig kleur gegeven door zowel de oudere generatie als jonge snaken in te pakken met grensverleggende albums als ‘Dusk… And Her Embrace’ en ‘Cruelty And The Beast’.

Lees Meer...

www.cradleoffilth.com

Avatar

07/05/14

hellyeah

Eerlijk is eerlijk, deze band werd ons aangeraden door Aardschok-hoofdredacteur Metal Mike met de woorden: ‘Op plaat zijn ze goed, maar live is deze band een regelrechte bom’. Wie zijn wij om aan deze woorden te twijfelen? Ook bij Rock Tribune lopen immers al enige tijd enkele redacteurs rond die dwepen met de opmerkelijke prestaties van het Zweedse gezelschap. Wie de Rock Tribune van mei thuis heeft liggen, zal zeker al de track van Avatar op de cd-sampler opgevallen zijn. Dat succes niet kon uitblijven, was al duidelijk toen ‘Black Waltz’ in 2012 verscheen, een plaat die eigenlijk in Europa wat naast de prijzen viel, maar kon rekenen op bijzonder lovende commentaren.

Lees Meer...

www.avatarmetal.com

Channel Zero

11/04/14

hellyeah

Alcatraz en Channel Zero, de verbintenis tussen deze twee begrippen mag gerust héél intens genoemd worden. U weet inmiddels dat de naam van onze concert- en festivalorganisatie is voortgevloeid uit de bekende (lees: beruchte) metalkroeg die destijds van de Gentse Boudewijnstaat mee het mekka maakte voor menig hardrocker en metalhead. Ook het toen nog piepjonge Channel Zero was er een graag geziene gast. Channel Zero werd later de grootste metalband van het land, Alcatraz… nouja, we doen ook ons best, nietwaar?!

Lees Meer...

www.channel-zero.be

Diablo Blvd

10/04/14

diablo Blvd

Toen we vorig jaar Channel Zero aankondigden, hadden we zoiets van: ‘eindelijk’. We waren toen al een paar jaar bezig om de band naar Alcatraz te krijgen, maar telkens kwam er wel iets tussen. Het is een beetje met hetzelfde gevoel dat we vandaag Diablo Blvd aankondigen. Op de redactie van Rock Tribune loopt echter een bende die-hard fans rond van het vijftal uit Antwerpen en die hebben het de voorbije maanden niet nagelaten om hooligangewijs en met gebalde vuist druk uit te oefenen op de bookers van het festival. Plat gestoken autobanden, dreigbrieven, ja zelfs enkele stenen door onze ramen,… de gebruikelijke ‘druk’ dus. En ook al likken we nog onze wonden, we weten de inspanningen inmiddels naar waarde te schatten. Tenminste, als we de nieuwe plaat horen die binnenkort gaat verschijnen.

Lees Meer...

www.diabloboulevard.com