11/12/13 Augustus 2023 | Kortrijk - BE 11/12/13 Aug
Dec 15, 2022

KK’S PRIEST HEADLINER OP ZATERDAG!

JUDAS PRIEST oprichter, songwriter en gitarist KK Downing kondigt met trots KK’S PRIEST’s eerste Europese festival optreden aan met als headliner ALCATRAZ FESTIVAL op zaterdag 12 augustus 2023. Met Tim “Ripper” Owens op zang, zal de band klassiekers uit Downing’s uitgebreide song catalogus laten horen, waaronder zowel deep cuts als fan favorieten. Een paar andere speciale verrassingen zijn in de maak voor dit optreden, dus dit wordt een show die je niet mag missen!

Door de jaren heen hebben we veel moeite gedaan om trouw te blijven aan onze roots. Alcatraz biedt een platform voor toonaangevende bands, opkomende acts en alles daartussenin. We zijn ook doelbewust als het gaat om billing: soms wagen we ons graag buiten de gebaande paden, kiezen we voor diepgang in plaats van eenvoudige commerciële aantrekkingskracht en geven we de voorkeur aan authenticiteit boven gemakzucht. We willen een waardevolle bijdrage leveren aan het muzieklandschap en daarom is Alcatraz het eerste festival dat bepaalde bands naar Europa haalt (Vio-Lence); het is ook waarom we alle kansen blijven geven aan bands van eigen bodem of waarom onze headliners niet altijd de usual suspects zijn (Avatar, Heilung). Deze filosofie is misschien een beetje ongewoon, maar is toch doeltreffend gebleken. We gaan door op de ingeslagen weg en daarom zijn we erg trots om metalicoon KK Downing en zijn bandleden in KK’s Priest aan te kondigen voor wat ongetwijfeld een memorabel optreden wordt vol met echte metalklassiekers. Pyrotechniek, een fabelachtige lichtshow, een videomuur … kosten noch moeite worden gespaard om van zaterdagavond 12 augustus een avond te maken die je nooit zult vergeten. U zult schreeuwen om wraak!