line up 2017 stages

×

Error message

  • Notice: Undefined variable: tids in eval() (line 4 of /var/www/vhosts/alcatraz.be/httpdocs/2016/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Undefined variable: tids in eval() (line 8 of /var/www/vhosts/alcatraz.be/httpdocs/2016/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
swamp

Korn

U hebt het bij de voorbije bekendmakingen van de acts die op Alcatraz 2017 zullen aantreden, waarschijnlijk ook gemerkt: de oogkleppen hebben we thuisgelaten. De tiende editie van Alcatraz moet een groot feest van herkenning worden voor alle muziekfans die ons geliefde en inmiddels ver uitdijende genre bindt.

Amon Amarth

Aan wie moeten we de Zweedse Vikingen van Amon Amarth nog voorstellen?!

Saxon

Het Britse metalinstituut Saxon viert in 2017 haar veertigjarige bestaan en zet die mijlpaal kracht bij met een uitgebreide wereldtour die hen ook op het Alcatrazpodium brengt.

Doro

Doro Pesch behoeft geen introductie meer. Het lijkt wel of ze in een nooit eindigende tournee is verzeild geraakt.

Testament

Hoezo Alcatraz plaatst te weinig thrashbands, wat Alcatraz verloochent haar roots? Alcatraz wikt en weegt, heeft een brede smaak, maar als het een thrashband als Testament krijgt aangeboden zegt het altijd ja, laat dat duidelijk zijn!

Trivium

Trivium-boegbeeld Matt Heafy was nog maar 18 lentes jong toen hij samen met zijn bandmakkers een platencontract tekende bij het machtige Roadrunner Records en een jaar later – in 2005 om precies te zijn – verscheen ‘Ascendancy’ via het label.

Iced Earth

Het is een poosje stil geweest rond Iced Earth, onze favoriete traditionele metalact uit het land van Uncle Sam.

Life of Agony

Toen Keith Caputo enkele jaren terug Mina Caputo werd deed men al eens smalend over Life Of Agony.

Death Angel

Zijn er bands die op tien edities van Alcatraz kunnen zeggen dat ze er van die tien al vier keer bij zijn geweest? Jawel, er is er eentje; Death Angel.

Sacred Reich

Samen met Death Angel komt met Sacred Reich nog één van onze favoriete thrashbands naar Kortrijk afgezakt.

Ufo

Opgericht in 1969, is UFO een van de oudste hardrockbands die nog actief zijn.

Last in Line

We waarschuwen u: om Last In Line voor te stellen, zijn we verplicht aan enige name dropping te doen.

Raven

Het hyperkinetische trio dat luistert naar de naam Raven zijn echte veteranen van de speed en thrash metal.

Rage

Het Duitse metalinstituut Rage is teruggekeerd naar de essentie van energieke, traditionele speed/thrash metal, waar ze in de jaren negentig al hoge ogen mee gooiden.

swamp

Dirkschneider

We hebben geleerd dat je sommige artiesten niet altijd op hun woord mag geloven. Dat hoeft daarom niet negatief geïnterpreteerd te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de heer Udo Dirkschneider.

Paradise Lost

Over de geschiedenis van de Britse metalband Paradise Lost zou je een boeiende film kunnen maken. Opgericht in 1988 in Halifax, maakte de band een aantal demo’s die in de undergroundscène enthousiast werden ontvangen.

Abbath

Nadat de imposante frontman Abbath in de clinch raakte met de rest van zijn Immortal-makkers en het geheel in een rechtbanksoap verzeilde, besloot de man onder zijn eigen naam verder te gaan.

Sleep

Hebben we met Brant Bjork al één van de stonerpioniers op de affiche staan, dan voegen we met Matt Pike er nog een tweede aan toe.

Morbid Angel

Met de Amerikaanse death metalband Morbid Angel staat er dit jaar een ware legende op het podium van Alcatraz.

Krokus

Met platen als ‘Metal Rendez-Vous’, ‘One Vice At The Time’ en ‘Headhunter’ gaf het Zwitserse Krokus de heavy metal en hardrock in de jaren tachtig heel wat kleur.

Denner Shermann

Michael Denner en Hank Shermann hun nieuwe band voorstellen, we doen het met veel plezier. De beide gitaristen vormen immers de oorspronkelijke gitaartandem van Mercyful Fate.

Moonspell

De talrijke Moonspell-fans in dit landje mogen zich al in de handen beginnen wrijven, want na hun welgesmaakte doortocht op Alcatraz Festival in 2015 staan ze er weer in 2017.

Obituary

Met een debuut als ‘Slowly We Rot’ (1989) mag Obituary gerust beschouwd worden als één van de grondleggers van death metal. Het is niet voor niets dat ze behoren tot de meest succesvolle en tot de verbeelding sprekende death metalbands ooit.

Enslaved

Het Noorse Bergen staat niet enkel bekend om het buitenissige aantal regendagen die men er op een jaar telt, maar ook om de uiterst productieve en originele extreme metalscene die er huist. Eén van de grootste namen is ongetwijfeld Enslaved.

Hell

We schrijven augustus 2012, toen Alcatraz voor het laatst plaatsvond in de Brielpoort te Deinze. Tweede band van die dag toen was het Britse gezelschap Hell.

Brant Bjork

Toen Josh Homme, John Garcia en Brant Bjork in 1987 de stonerband Kyuss uit de grond stampten, kon niemand vermoeden dat de band zo'n cultstatus zou bereiken.

High On Fire

Na zich eerst semi-onsterfelijk te hebben gemaakt bij stonerkeizers Sleep, richtte gitarist Matt Pike in 1998 High On Fire op, een band waarmee hij nog een stuk harder van leer zou trekken en de pure stoner zonder verpinken zou vermengen met doom, sludge en zelfs thrash.

Asphyx

De Nederlandse death metalband Asphyx werd in 1988 door drummer Bob Bagchus opgericht. Na enkele succesvolle demo’s wist de band een contract te versieren met de net opgerichte platenfirma Century Media, die hun ijzersterke en tijdloze debuut ‘The Rack’ (1991) uitbracht.

Wolves in the Throne Room

Wat ons betreft is het al veel te lang stil rond Wolves In The Throne Room, de vaandeldragers van de US black metal.

Evil Invaders

Begin 2015, met het debuutalbum ‘Pulses Of Pleasure’, vestigden de jonge honden van Evil Invaders zich met één klap in de top van beloftevolle nieuwe Belgische speed/thrash metalbands.

Dr. Living Dead

In het Hoge Noorden en Duitsland is ‘The Doc’ al langer een begrip, maar in onze contreien konden de gemaskerde crossover-thrashers tot voor kort op weinig meer rekenen dan een ‘ja, die naam zegt mij iets’.

Monkey3

Dé vreemde eend in de Alcatrazbijt is ongetwijfeld het Zwitserse Monkey3. Dit instrumentale viertal speelt dromerige, psychedelische stonerrock met veel nadruk op het gevoelige gitaarwerk van Boris de Piante.

Carnation

Eén van de redenen om voor de komende editie van Alcatraz opnieuw een tweede podium in het leven te roepen is om tegemoet te komen aan de vraag van het publiek naar Belgische bands.

King Hiss

België is nooit een bastion geweest waar stonerbands als appels van de bomen vielen. Toch niet zoals het genre in het zuiden van Nederland welig tierde zovele jaren terug.

Undefined