Camping

Nieuw dit jaar is Alcatraz Eagle’s Plaza!

Alcatraz Eagle’s Plaza ligt vlakbij de festivalweide. Het is er fijn verblijven. Eagle’s Plaza is er voor wie net dat ietsje meer wenst. Wie geen zin heeft met een tent en kampeermateriaal te sleuren, kan een reeds opgezet en ingericht tentje kopen in Alcatraz Eagle’s Plaza. Of een Tipi of een Lodge huren.

Door 4 accomodaties aan te bieden heeft Alcatraz Eagle’s Plaza een antwoord voor elk budget!

Opgelet: als je op Eagle’s Plaza verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Dit moet je apart aankopen. Hiermee kan gebruik maken van alle faciliteiten van de camping.

EAGLE’S PLAZA KOPEN

tent

DIY kampeerpakket

Geen zin om met je tent te sleuren? Koop dan een unieke Alcatraz tent voor 2 personen voor op Alcatraz Eagle’s Plaza, inclusief 2 slaapzakken en een luchtbed!

Je pop-up tent met Alcatraz logo (!!!) staat netjes gebruiksklaar bij aankomst. Hoe zalig is dat?

Na het festival mag je de tent met slaapzakken en het luchtbed mee naar huis nemen om vaker te gebruiken!

Kostprijs: 115 euro

Als je in een Alcatraz tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het DIY kampeerpakket als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

DIY kampeerpakket kopen

EAGLE’S PLAZA HUREN

tent

Tipi-tent

Wil je tijdens Alcatraz avontuurlijk overnachten dan is deze sfeervolle Tipi-tent iets voor jou! Deze tent is beschikbaar voor 1 of 2 personen. Op de vloer (van koeienhuid!) liggen dikke slaapmatten en zachte kussens, inclusief kussenslopen. Je hoeft alleen je slaapzak mee te nemen.

Volgende uitvoeringen van de Tipi-tent kan je huren:

Tipi-tent medium (2,5m diameter) voor 1 of 2 personen. Kostprijs: 180 euro + 100 euro waarborg (de waarborg krijg je bij het uitchecken op de camping terug).

Tipi-tent large (3m diameter) voor 1 of 2 personen. Kostprijs: 240 euro + 100 euro waarborg (de waarborg krijg je bij het uitchecken op de camping terug).

Als je in een Tipi-tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het ticket voor de Tipi-tent als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

Tipi-tent huren

EAGLE’S PLAZA HUREN

tent

Lodge-tent

Hou je van wat meer luxe? Slaap je graag in een echt bed? Dan is een comfortabele Lodge-tent op Alcatraz Eagle’s Plaza de perfecte verblijfplaats voor jou!

Inbegrepen: de huur van een gezellige Lodge voor 2 personen inclusief houten vloer en terras, 2 strandstoelen, een lampje, een locker en 2 volledig opgemaakte houten bedden met een echte matras. Ontbijt wordt – indien gewenst – aan “huis” geleverd.

Kostprijs: 530 euro + 100 euro waarborg (de waarborg krijg je bij het uitchecken op de camping terug).

Als je in een Lodge-tent verblijft heb je een toegangsticket voor de camping nodig. Zowel het ticket voor de Lodge-tent als het campingticket kan je kopen via onderstaande link:

Lodge-tent huren


Gasvuurtjes

Gasvuurtjes met prikpatroon zijn NIET toegelaten. Alle andere gasvuurtjes met ventiel tot 500 gram zijn WEL toegelaten.

Haka/Ochtendgymnastiek @Alcatraz

Om je kater uit te zweten of gewoon je spieren los te maken aan het begin van de festivaldag:

 • Zaterdag om 10u: Haka-initiatie met Nick (NZ)
 • Zondag om 10u: ochtendgymnastiek met Carl

Place to be: chill-out zone van de camping (thv camping office). We verwachten je!

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill out zone om even rustig te verpozen.

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Nieuw op de camping in 2017

Alcatraz camping zet alles op alles om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder vind je de faciliteiten:

 • Nieuw! Wie op het einde van de festivaldag nog niet is uitgefeest kan vanaf dit jaar terecht in onze nieuwe Alcatraz Landing-tent waar je een pintje kan drinken in een rustige omgeving en wat kan napraten over de voorbije festivaldag.
 • Kickeren: Yes! Jullie kunnen net als vorig jaar gratis kickeren aan de office!
 • Nieuw! Camping shop – dit jaar aanwezig op Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om uw luchtmatras te laten opblazen.
 • Nieuw! Oplaadservice – hier kan je terecht om een Alcatraz powerbank te huren of kopen.

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Oude Vestingsstraat 2A, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Proper kamperen

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten in de inzamelplekken.

Eerste Hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO-koffer aanwezig in de office van de camping.

Mobilhomes

Er is vooraan op de parking een beperkte ruimte voorbehouden voor mobilhomes. Je dient hiervoor een camper ticket aan te kopen (25 euro per voertuig). Opgelet: dit ticket geeft geen toegang tot de faciliteiten/animatie op de camping. Indien je toegang tot de camping wil moet je een ticket voor de camping aankopen (16 euro per persoon). Adres camper parking is Bad Godesberglaan - Kortrijk, graag de borden volgen. Toilet + elektriciteit wordt voorzien.

Niet toegelaten

Niet toegelaten op de camping:

 • Glas
 • Barbeque
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechterlijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.

Stopcontacten en lockers

Op de camping zijn er stopcontacten beschikbaar om uw GSM op te laden. Tevens zijn er lockers beschikbaar. Vraag info in onze Camping office!

Geef dieven geen kans!

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. Wij zijn als organisator niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je net naast de office vindt.

Ontbijt

Mogelijkheid om ter plaatse een ontbijtpakket aan te kopen voor 7,5 euro. Bij een ontbijt krijg je 2 koffiekoeken, 1 yoghurt, 1 stuk fruit, 1 fruitsap of chocomelk en 2 koffies.

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk.
Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Uit respect voor de omwonenden kan je je wagen niet in de onmiddellijke omgeving van het festival parkeren. Als je dit toch doet, kan je beboet worden. De officiële parking van Alcatraz is de parking van Kortrijk XPO / Kinepolis. Gebruik volgende GPS-coördinaten om deze te bereiken:

GPS-coördinaten:

Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)

Het parkeertarief is heel voordelig (2 EUR per uitrit) en er rijden gratis shuttle-bussen van de parking naar de hoofdingang van het festival.

Gratis shuttle-bus

Vrijdag: 8.00 – 3.00
Zaterdag: 8:00 – 3.30
Zondag: 8.00 – 3.00
Maandag: 8.00 – 12.30

De shuttle-bussen hebben grote bagageruimtes voor je tent en kampeeruitrusting.

Openingsuren

De Alcatraz-camping is open van vrijdag 11/8 vanaf 10.00 u tot maandag 14/8 tot 12.00 u en ligt vlak naast de festivalweide. De camping office is 24/24u open.

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.