13/14/15 Augustus 2021 | Kortrijk - BE 13/14/15 Aug
Jun 02, 2020

4 Days of headbanging

U leest het goed! Volgend jaar geen drie, maar vier dagen Alcatraz. Dat mag wel zeker, nadat we dit jaar helaas met z’n allen moeten wegblijven van de vele festivalweides die gebruikelijk onze zomers kleur geven. Volgend jaar dus dubbel feest. We starten op donderdag 12 augustus en gaan door tot en met zondag 15 augustus. Geen drie, maar vier dagen headbangen. Hell yeah!

Think positive

Het klopt, hier en daar maakt men melding dat er ook in 2021 geen festivals zullen plaatsvinden, maar omdat vandaag niemand weet hoe de situatie er binnen drie maanden zal uitzien, is het al helemaal onzin om te voorspellen waar we binnen dik een jaar zullen staan. Positief denken en een hoopgevend toekomstperspectief bieden, dat is alvast de boodschap die Alcatraz wil uitdragen. Het geloof moet er zijn dat we binnen afzienbare tijd terug evolueren naar een “normale” situatie. Onze sector heeft die houvast ook nodig. Nog zo’n rampjaar zou voor veel organisatoren en toeleveranciers finaal de doodsteek betekenen. Niet toevallig kozen wij voor een “Plague Doctor” als onze centrale figuur om de affiche van 2021 vorm te geven. Hij is niet enkel bedoeld als metafoor voor de vele zorgverleners en anderen die de voorbije maanden het beste van zichzelf gaven, met het gevaar om hun eigen gezondheid te schaden. Hij belichaamt ook onze gemeenschappelijke strijd (die van jou, mij en enkele miljarden anderen!) tegen het vieze beestje dat we maar wat graag zo snel mogelijk begraven. Het liefst nog héél diep onder de grond.

Line-up

De voorbije weken hebben we niet stil gezeten. Het overgrote deel van de line-up van 2020 is inmiddels over gezet naar 2021. Tevens betekent een vierde dag een toevoeging van extra bands. Inmiddels zijn we rond met enkele leuke aanvullingen aan onze reeds fel geprezen affiche. Binnenkort maken we een eerste wave aan bands bekend.

Tickets

De ‘refunds’-periode liep op 31 mei op haar einde. Mensen hebben een maand de tijd gekregen hun tickets terug in te wisselen tegen geld. Een minderheid koos voor deze formule en enkelen daarvan stuurden ons berichten om de organisatie hiervoor te bedanken. Sommige mensen hebben het nu eenmaal niet breed. De overgrote meerderheid koos echter om zijn of haar ticket te behouden voor 2021. Vanaf 2 juni kunnen deze personen hun ticket (met aangepaste datum) terugvinden op “my account” bij Ticketmaster. “Ik heb reeds een combi-ticket, maar wat nu met die vierde dag?” Een vraag die veel zal gesteld worden, maar die we graag nu al counteren. Mensen die reeds in het bezit zijn van een ticket krijgen die vierde dag er gewoon gratis bij! Meer nog: mensen die (nog) niet in het bezit zijn van een ticket kunnen vanaf binnenkort tot 15 december 2020 hun combi- of VIP-ticket(voor 4 dagen dus) kopen aan het “oude” tarief. Een early bird-campagne die zes maanden loopt en dat om onze bezoekers ruimschoots de tijd te geven goedkoop bediend te worden. Een aangepaste tarifering voor combi- of VIP-tickets en het te koop aanbieden van dagtickets volgt pas vanaf dan. We geven ook nog mee dat de camping opent op donderdag 12 augustus t.e.m. maandag 16 augustus. Hier blijft het maximaal aantal overnachtingen dus, zoals dat ook gepland stond voor 2020, op vier staan. De prijs van de camping blijft ongewijzigd.

Tot binnenkort met meer nieuws!