info

Chill out zone

Rond de office is een gezellige Chill out zone om even rustig te verpozen.

Office

Dit is het centrale punt van de camping. Hier kan je het hele weekend 24/24 terecht met al je vragen en zal je zo goed mogelijk worden geholpen om je verblijf op de Alcatraz Camping onvergetelijk te maken. Je kan hier ook steeds frisdrank en koffie kopen of gewoon eens langskomen voor een gezellige babbel.

Nieuw op de camping in 2017

Alcatraz camping zet alles op alles om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder vind je de faciliteiten:

 • Nieuw! Wie op het einde van de festivaldag nog niet is uitgefeest kan vanaf dit jaar terecht in onze nieuwe Alcatraz Landing-tent waar je een pintje kan drinken in een rustige omgeving en wat kan napraten over de voorbije festivaldag.
 • Kickeren: Yes! Jullie kunnen net als vorig jaar gratis kickeren aan de office!
 • Nieuw! Camping shop – dit jaar aanwezig op Alcatraz camping! Hier kan je terecht voor alle kleine aankopen die een kampeerder nodig heeft. Er is ook een opblaasservice aanwezig om uw luchtmatras te laten opblazen.
 • Nieuw! Oplaadservice – hier kan je terecht om een Alcatraz powerbank te huren of kopen.

Geen crowd surfing

Crowd surfen niet toegelaten op Alcatraz!

Verloren voorwerpen

De verloren/gevonden voorwerpen worden aan office van de camping verzameld. Niet opgehaalde gevonden voorwerpen worden na het festival naar het politiekantoor van Kortrijk gebracht. Adres: Oude Vestingsstraat 2A, 8500 Kortrijk (tel. 056 239611)

Proper kamperen

Om de camping netjes te houden, krijgt elke kampeerder bij aankomst een restafval- en een PMD-zak. Die kan je bij het vertrek - gevuld met je verzameld afval - achterlaten in de inzamelplekken.

Eerste Hulp

Er is permanentie voorzien van Het Rode Kruis. Er is tevens een EHBO koffer aanwezig in de office van de camping.

Kiss&Ride

Brengen en afhalen van festivalbezoekers kan enkel aan de parking van Kortrijk Xpo, waar een shuttlebus voorzien is naar het festival. Aan het festivalterrein zelf (campus Lange Munte) zijn geen mogelijkheden om personen af te zetten of op te halen.

Mobilhomes

Er is vooraan op de parking een beperkte ruimte voorbehouden voor mobilhomes. Je dient hiervoor een camper ticket aan te kopen (25 euro per voertuig). Opgelet: dit ticket geeft geen toegang tot de faciliteiten/animatie op de camping. Indien je toegang tot de camping wil moet je een ticket voor de camping aankopen (16 euro per persoon).

Niet toegelaten

Niet toegelaten op de camping:

 • Glas
 • Barbeque
 • Kaarsen, toortsen, kampvuren, gasbranders met prikpatroon
 • Vuurwerk
 • Steekvoorwerpen en elk ander voorwerp dat de organisatie als gevaarlijk kan beschouwen
 • Generatoren, aggregaten en muziekinstallaties
 • Wapenbezit
 • Drugsbezit
 • Partytenten
 • Er mag geen handel gedreven worden
 • Het is tevens verboden om drank met alcoholgehalte van meer dan 0,5 VOL % te schenken aan jongeren onder de 16 jaar. Het is verboden om sterke dranken aan te bieden aan jongeren onder de 18 jaar.

Wie de regels overtreedt, wordt de verdere toegang tot de camping ontzegd. Zware overtreders kunnen gerechterlijk vervolgd worden. Er wordt altijd aangifte gedaan.

Stopcontacten en lockers

Op de camping zijn er stopcontacten beschikbaar om uw GSM op te laden. Tevens zijn er lockers beschikbaar. Vraag info in onze Camping office!

Geef dieven geen kans!

Laat waardevolle zaken, indien mogelijk, thuis. Laat deze zeker niet onbewaakt achter in je tent. Wij zijn als organisator niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Breng je toch waardevolle zaken mee, dan kan je deze altijd opbergen in de lockers die je net naast de office vindt.

Ontbijt

Mogelijkheid om ter plaatse ontbijtpakket aan te kopen voor 5 euro (inclusief koffie).

Zijn dieren toegelaten?

Er worden GEEN dieren toegelaten op het terrein.

Kunnen we oordopjes krijgen?

Aan de Rock Tribune stand, Links van het hoofdpodium PRISON STAGE, bieden we oordopjes gratis aan.

Is er een volume limiet?

Yes, de standaard/norm voor het festival is op LA eq, 60min = 100 dB (A) - LA, eq, 15min = 102 dB (A), waarmee we de wettelijke norm respecteren.

Ik ben maar geïnteresseerd in 1 groep die optreedt, moet ik dan ook een ticket kopen?

Een ticket is nodig om het festival terrein te betreden, ook al kom je maar voor 1 groep.

Ik zou graag mijn kids meenemen, moet ik een ticket kopen voor hen?

We kunnen niemand verbieden om hun kinderen mee te brengen, maar iedereen, inclusief babies, moeten in het bezit zijn van een geldig festival ticket. Waarom ? Om dat ouders zich bewust moeten zijn van het feit dat een festival met veel volk mogelijke risico's met zich mee brengt, en door het kopen van een officieel ticket aanvaarden ouders deze volledige verantwoordelijkheid.

Zijn er opnieuw signeersessies?

Ja, deze worden door ROCK TRIBUNE georganiseerd in hun stand. De planning van de signeersessie per groep wordt op de schermen gecommuniceerd.

Is er een Metal Market eigenlijk?

Er is een metal market voorzien zoals elk jaar met een ruim aanbod van CDs, Platen, DVDs en merchandise. De groepen die optreden op het festival hebben een aparte stand voor de verkoop van hun official merchandise.

Kan ik een stand hebben op het festival om mijn producten te verkopen?

Retailers kunnen de organisatie contacteren om beschikbaarheid en meer informatie te ontvangen.

Mag ik flyers en affiches verdelen op het festival?

Nee, op het festivalterrein en de camping mag je geen flyers of affiches verspreiden. De papierberg zou anders te groot worden. Indien u affiches en banners op het festivalterrein wil hangen, gelieve Virus Promotions te contacteren.

Mag ik het festival terrein verlaten?

We kunnen niemand tegenhouden om de terreinen via de toegelaten uitgangen te verlaten. Wij vragen om de omgeving van het festival proper te houden. Dus alle afval in vuilbakken graag. Respecteer de huizen en tuinen van de buurtbewoners. Hier zal regelmatig controle gebeuren.

Mag ik een camera meebrengen?

Professionele apparatuur is niet toegelaten. Cameras met een afneembare lens zijn niet toegelaten, evenals film camera's of opname apparatuur. Doosnee digitale camera's zijn toegelaten.

Hoe oud moet ik zijn om met mijn vrienden alleen naar het festival te komen?

Kinderen onder 16 zijn enkel toegelaten wanneer ze vergezeld zijn door een meerderjarige.

Kan ik mijn eigen drank meebrengen naar het fesitval?

Het is NIET toegelaten blikjes, plastic flessen, glas noch camelbak mee te nemen op het festival terrein.

Wanneer gaan de deuren open van het Festival?

Om 09u30 gaan de gates to hell open, anderhalf uur voor de eerste band aantreedt.

Hoe geraken we er?

Bushalte Festival: Kortrijk Lange Munte
Bushalte Parking Xpo (gratis shuttle bus service van/naar het festival

Parking

Er is een grote parking voorzien @ Kortrijk XPO, op ongeveer 2km wandelafstand van het festival.

Niet zo'n fervente wandelaars? De organisatie heeft GRATIS shuttle bussen ingelegd tussen de Parking, het festival en terug.
Ongeveer elke 10 minuten zal er een bus vertrekken.

De eerste shuttle bus vertrekt op Parking XPO op 08u00 naar De Lange Munte en de laatste shuttle keert terug om 02u30 naar de parking.

Gedurende piekmomenten (rond middernacht na de laatste show) kan het zijn dat er moet aangeschoven worden, maar we verwachten dat deze hinder minimaal zal zijn en we zijn er er zeker van dat iedereen rescpect zal hebben voor de mede festivalgangers, de bussen en de chauffeurs.

Hoe geraak ik binnen op Alcatraz?

De deuren van het festival gaan open om 09u30 op zaterdag en zondag.

Indien je reeds een ticket gekocht hebt, heb je of een hard copy ticket ontvangen of e-ticket met een unieke barcode.
Om vlot binnen te geraken ga je gewoon met je tickets naar de main entrance gate van Alcatraz festival met de tickets.
Onze crew zal de tickets scannen en je toegangsbandje uitdelen.

Indien er zich problemen zouden voordoen met uw ticket, ga je gewoon naar de info booth enkele meters voor de entrance gates.

Indien je VIP tickets of guest bent, heb je ook e tickets ontvangen. Ga naar de VIP receptie tent voor de entrance gates. Onze VIP crew zal u met veel plezier verder helpen.
U zal uw toegangsbandje hier al krijgen zodat u zeer vlot toegang heeft tot het festival.

Heeft u nog geen tickets gekocht...tsssss. Je hebt nog tijd om tickets te komen online om wachtrijen te vermijden aan de tickets container. Het is zeker mogelijk tickets te kopen op de dag zelf van het fesitval.
Bij aankomst, ga je gewoon naar de tickets container , net voor de ingang. Onze crew zal je toegangsbandje bezorgen zodat er een vlotte toegang is aan de festival gates.

Waar?

De camping bevindt zich naast het festivalterrein op de prachtige terreinen van het sportcomplex ‘De Lange Munte’ te Kortrijk.
Bad Godesberglaan 22 - 8500 Kortrijk

Parking

Omdat het aantal kampeerders jaar na jaar toeneemt en we de parkeerlast voor de buren dienen in te perken zijn we qua parkeergelegenheid gedwongen om uit te wijken naar de ruime en veilige parking van Kortrijk Xpo. Kampeerders kunnen hun auto daar parkeren (1,5 € per 24 uur per wagen - parkeerticket goed bewaren is hier de boodschap!) en worden vervolgens met (gratis) shuttlebussen naar de camping/festivalterrein gevoerd én terug naar de parking. Deze shuttlebussen rijden tot net voor de ingang (van zowel festival/camping alsook de parking) op de volgende dagen/uren:

 • Vrijdag: 09u00 tot 22u00
 • Zaterdag: 08u00 tot 02u30
 • Zondag: 08u00 tot 02u30
 • Maandag: 08u00 tot 12u00

Openingsuren

De Alcatraz-camping is open van vrijdag 11/8 vanaf 10.00 u tot maandag 14/8 tot 12.00 u en ligt vlak naast de festivalweide. De camping office is 24/24u open.

Comfort

Er zijn gratis sanitaire voorzieningen (toiletten, stromend water, douches) aanwezig op/naast het campingterrein.

Het mag iets meer zijn?

Elk jaar meer en beter! Dat is de ingesteldheid waarmee we de VIP zone jaar na jaar aanpakken. En het werkt, want jaar na jaar geraakt de VIP sneller uitverkocht.

De VIP was helemaal uitgebouwd in Alcatraz concept en zat altijd gezellig vol. Ook in 2015 mochten we in de VIP zone veel artiesten spotten die kwamen meegenieten van the view, the vibe….the Rock ’n Roll!
Waarschuwing aan 'opdringerige' fans: onze Officer Nice waakt!

Het aantal is beperkt: reserveer snel!

VIP Combi XL tickets

Alcatraz VIP COMBI XLTICKETS kosten €500 en omvatten:

 • 2 overnachtingen in een prachtig 4****hotel in het centrum van kortrijk
 • Shuttle service van/naar hotel (gratis parking in het hotel)
 • Enkele attenties bij aankomst op het hotel
 • Gratis toegang op vrijdag (geen VIP zone)
 • 1 VIP combi toegangs ticket (zaterdag en zondag)
 • 1 festival T-shirt
 • 1 toegang tot Pers/VIP (zaterdag en zondag)
 • 1 backstage menu per dag (Buffet)
 • Prachtig zonneterras met mooi zicht op de Prison Stage
 • Comfortabele zitplaatsen voor iedereen
 • VIP-parking (op vertoon van VIP-ticket)
 • Seperate reception for smooth entry at the festival
 • Separate and nice toilets (campsite not included)
 • Een Alcatraz merchandise goody bag bij aankomst in het hotel
 • 1 persoonlijk contact tijdens het festival met een hotline

SOLD OUT

VIP Combi tickets

Alcatraz VIP COMBI TICKETS kosten €250 en omvatten:

 • Gratis toegang op vrijdag (geen VIP zone)
 • 1 VIP combi toegangs ticket (zaterdag en zondag)
 • 1 festival T-shirt
 • 1 toegang tot Pers/VIP (zaterdag en zondag)
 • 1 backstage menu per dag (Buffet)
 • Prachtig zonneterras met mooi zicht op de Prison Stage
 • Comfortabele zitplaatsen voor iedereen
 • VIP-parking (op vertoon van VIP-ticket)
 • Afzonderlijke receptie voor een snelle toegang tot het festival
 • Apart en verzorgd sanitair

(camping niet inclusief)

Koop tickets hier

VIP tickets

Alcatraz VIP TICKETS kosten €127,5 en omvatten:

 • 1 VIP dag ticket (zaterdag of zondag)
 • 1 festival T-shirt
 • 1 toegang tot Pers/VIP
 • 1 zeer verzorgd menu per dag (Buffet) in een nieuwe zone aan de VIP tent
 • VIP-parking op vertoon van VIP-ticket
 • Parking dichtbij de festivalweide
 • Afzonderlijke receptie voor een snelle toegang tot het festival
 • Prachtig zicht vanop verhoogd terras op de main stage
 • Apart en verzorgd sanitair

(camping niet inclusief)

Koop tickets hier